tiistai 16. toukokuuta 2017

Korvakarvoille kyytiä

Mistä huomaa, että kesä on saapumassa? Siitä, että hevosille saa kantaa kaksinverroin vettä ja hyönteismyrkyt saa kaivaa kaapista esille.

Taisteluarsenaalin ötököitä vastaan kävin hakemassa tällä kertaa ajoissa ennen mokomien kiusankappaleiden ilmestymistä, joten pääsin heti tositoimiin ensimmäisen öttiäisen bongattuani. Vielä liikkeellä ei ole ollut kuin jonkin verran hyttysiä ja mäkäräisiä iltaisin, mutta ne osaavat syödä hevosten mahanalusen ilkeästi verille. Luottotuotteeni on ihan tavallinen tervarasva, jota läärään mahan alle aina tarvittaessa - mäkäräiset ehkä hieman karttavat rasvaa, mutta suurin hyöty on siinä, että tarpeeksi paksuun rasvakerrokseen ne jäävät jumiin. Paarmoja ja kesän ötökkäpaljoutta varten varalla on ihan kunnon hyönteismyrkkyä ja jos tihulaiset pääsevät syömään hevoset verille asti, niin tervalaastari on mitä mainioin aine hoitamaan ötökänpuremia.

Ötököiden lisäksi on myös olemassa yksi asia kesässä, johon vaaleaturpaisten hevosten kanssa saa varautua. Se killuu tuolla taivaalla ja on nimeltään aurinko - kerran palanut turpa palaa yhä helpommin uudelleen. Siksi aloitan turpien rasvaamisen Helosan Solilla mahdollisimman ajoissa jo ennenkuin iho ehtii palaa. Valkoturpaisella se käy yllättävän äkkiä.

Kesän käytetyimmät tuotteet ovat tässä.

Lämpimien kelien saapuessa koko talven vapaasti rehottaneet korvakarvat saivat luvan lähteä. En leikkaa niitä sisältä asti, mutta korvista ulos tursuavat korvat kesäkeleillä näyttävät epäsiisteiltä. Samalla tasasin hevosilta hännät.

Talven jälkeen maa on myös sulanut niin, että tolppia saa jälleen maahan. Ei varmaan ihan äkkiä tule kevättä, jolloin en aitoja rakentelisi ja niin myös tänä keväänä aitalankojen virittely kuuluu päiväjärjestykseen. Hevosille tulee metsään iso pihattotarha, jota on ahkerasti viimeiset kaksi päivää rakenneltu. Ihan vielä ei ole valmista, mutta voi jo kuvitella sen riemun määrän, mikä siitä syntyy, kun pääsee talven jälkeen isoon tarhaan! Metsätarhan lisäksi hepoille tarvitsisi rakennella pellolle laidunaidat, mutta sillä tuskin on vielä ihan niin kiire.

Liisa katselee tulevan metsätarhan maisemia.

Kuten myös tässä.

Liisa ja kivi.

Poni on päässyt etsimään pihan muutamia hassuja maasta nousevia ruohonkorsia.


Yölliset livelähetykset karsinasta ovat toimineet ihan kohtuullisesti ja katsojiakin on ollut ihan mukavasti, vaikkei varsominen ihan lähellä olekaan. Jos joku haluaa Liisan yöllisiä puuhailuja katsella, niin tässä tämän yön lähetys suoraan alla:

7 kommenttia:

 1. Toi sun pihasi on kyllä tosi viehättävä, mä rakastan tuollaisia isoja kiviä pihapiirissä! Onko teillä riittänyt ihan vaan toi helosanin aurinkovoide? Meillä paloi vaaleanpunaturpaiselta hevoselta viime vuonna turpa tuosta huolimatta ja nyt mietin kesälle vähän tujummilla kertoimilla olevaa voidetta.. Toinen vaihtoehto ois tietysti ottaa keskipäivänauringolta piiloon sisälle, mutta ei kyllä sitäkään raaskis tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Tähän mennessä tuo on riittänyt, kun turvat eivät ole vielä kovin pahasti palaneet. Eihän tuossa suojakerroin ole kuin 10 :)

   Poista
 2. Mä mietin että olisiko tämä vaaleille hepoille parempi aurinkosuoja http://solheds.mycashflow.fi/product/8/derma7-hoitava-aurinkosuoja---spf40
  Ainakin perus Helosan sisältää mentholia, mikä tunnetaan helposti allergisoivana.

  VastaaPoista
 3. Voisitko kuvata videon kun päästät hevoset isoon metsätarhaan? :)

  VastaaPoista
 4. Voisitko kuvata videon kun päästät hevoset isoon metsätarhaan? :)

  VastaaPoista
 5. Voisitko kuvata videon kun päästät hevoset isoon metsätarhaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin, katsoo vaan mitä saan aikaiseksi, kun tuo alue on niin iso (tai oikeastaan pitkä), että siinä saa miettiä tarkkaan, minne kohtaan kannattaa mennä seisomaan saadakseen hevosen edes vilaukselta näkymään kameraan hetkeksi! :D

   Poista