tiistai 9. toukokuuta 2017

Liisan tiineys 300vrk

Liisalla tuli eilen 300 vuorokautta tiineyttä täyteen, joten nyt aletaan olla jo todella lähellä h-hetkeä! Laskettuun aikaan on enää 36 päivää jäljellä, mutta normaali varsominen voi tapahtua jo 19 päivän kuluttua, eli alle kolmen viikon sisään.

Ihan vielä en ajatellut aloittaa livelähetyksiä, vaikka olen yksityisiä lähetyksiä laittanutkin öiksi pyörimään. Lähetykset ovat toimineet melko hyvin, vaikka pariin otteeseen on ollut ongelmia lähetysten käynnistämisessä ja päällä pysymisessä. Toivottavasti julkisten lähetysten aikaan kaikki sujuisi niinkuin pitää, niin ei mene sitä seuraavilta varsominen ohi suun! Luulen, että reilun viikon päästä, 310 vuorokauden tienoilla, laitan yölähetykset julkisiksi, niin pääsette tekin katselemaan Liisan öisiä puuhailuja.

Liisa on nukkunut yönsä vielä aivan tyytyväisenä.

Olen pikkuhiljaa keräillyt tarvittavia tavaroita Liisan varsomiskoriin. Tavaroiden etsiminen on ollut ihan hauskaakin ja olen saanut kysyviä katseita, sekä naurunpurkahduksia mennessäni tiedustelemaan liukugeelejä varsomisongelmia ja peräruiskeita varsan ulostamisvaikeuksia varten. Kaikkeen on kuitenkin hyvä varautua, joten oli miten koomista tahansa, minähän ne tarvitsemani tavarat ostan! Varsomiskori alkaa olla nyt valmis ja sen sisältö näyttää tältä:

Pyyhkeitä, rasvaa, kuumemittari, pinteleitä, tuttipullo, betadinea, sakset, liukastetta, peräruiske, varsariimu, eläinlääkäreiden numeroita ja säilytyslaatikko

Liisasta huomaa, että lämmittävä aurinko ja iso maha on pikkuhiljaa (vihdoin...) saanut sen vauhdin hieman hiljenemään. Koska selkeästi varsan kantaminen alkaa ottaa kovemmille viimeisillä viikoilla, olen liikuttanut tammaa hyvin maltillisesti ja yhä harvemmin selästä käsin. Pitkään aikaan ei olla enää käyty kuin kävellen maastossa alle kilometrin lenkkejä, mutta nyt ollaan vähennetty niitäkin. Sen sijaan olen Liisan kanssa käynyt kävelemässä taluttaen tai ihan vaan antanut tamman hengailla pihassa kanssani ja etsiä kevään ensimmäisiä ruohonkorsia.

Liisan utareet ovat lähteneet hienoiseen kasvuun ja se on varma merkki lähestyvästä varsomisesta. Normaalisti hevonen aloittaa utareen kehittämisen 3-6 viikkoa ennen varsomista ja Liisalla ensimmäiset merkit olivat esillä jo aika ajoissa. Kasvu on ollut hyvin pientä ja tasaista, mutta kuitenkin huomattavissa olevaa.

301vrk
6 kommenttia:

 1. Tähän asti oon syystä tai toisesta aina vaan olettanut ajattelematta sen suuremmin, että kun puhutaan liukasteesta puhutaan tästä ihan perinteisestä liukastevoiteesta (ts. mitä ihmiset käyttää sekstaillessaan), mutta nyt purkin koko viittaisi, että tää on jotain heppojen/eläinten ainetta? Vai joku extra-aktiivisten säästöpurkki? :D Oikesti tuli vähän höhlä olo, nyt kun miettii totta kai eläimien synnytyksiin, tutkimuksiin yms tilanteisiin joissa koura pitää työntää sisälle on omat aineet :D

  No joka tapauksessa, innolla odottelen varsakameraa, toivottavasti sattuis varsominen semmoselle yölle että sattuis olemaan linjoilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo on ihan eläinten tutkimuksiin ja synnytysongelmiin tarkoitettua ainetta, jota muuten sai metsästää ihan tovin, että sitä täältä korvesta löytyi! Vaikka tietty koomistahan se oli, kun naama vakavana menee ensin kysymään liukugeelejä ja sen jälkeen ihan pokkana apteekkiin peräruisketta ostamaan :D

   Mä toivon kovasti, että Liisa osaisi pullauttaa varsansa pihalle silloin, kun en ole yöllä töissä, mutta sen jo melkein arvaa, milloin alkaa hyöriminen ja pyöriminen karsinassa... Sitä saa kynsiä syöden tehdä töitä ja toivoa, että ehtii itsekin ajoissa takaisin kotiin!

   Poista
 2. Ihana tuo viimeinen kuva ❤ Onhan se jo aika pulleassa kunnossa, nyt vaan odotellaan milloin varsominen alkaa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja on, maha vaan levenee päivä päivältä enemmän :)

   Poista
 3. Ei nyt liity mitenkään tähän postaukseen, tuli vain mieleen joten kysyttävä. Pidätkö erityisesti näistä mustavalkoisista ic:istä vai millainen on sinua eniten miellyttävä väritys? :) jos siis saisit juuri unelma värisen niin millainen se olisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän oikeastaan aikalailla kaikista väreistä ja esimerkiksi rautiaankirjava olisi hieno! Mulle vain on päätynyt jostain syystä näitä mustavalkoisia tapauksia :)

   Poista