torstai 11. toukokuuta 2017

Lordin kanssa maastakäsin

Jottei menisi kaikki jutut vain Liisan varsomisen jännittämiseksi, otin vaihteeksi kameran mukaan Lordin maastakäsittelyharjoituksiin.

Tällä kertaa keskityin aika suurelta osin harjoittelemaan tavallaan the circling gamen tapaista harjoitusta, jossa hevonen menee ihmisen ympäri halutussa askellajissa. The circling gameen kuuluu myös ympyrälle lähettäminen, hevosen saapuminen takaisin keskelle ihmisen luo ja suunnanvaihdokset vauhdissa. Ehkä joskus Lordi taitaisi leikin niin hyvin, että se onnistuisi jokaisessa askellajissa sujuvasti vapaana. Tarhaolosuhteissa käynnissä ja ravissa harjoitus menee jo ihan hyvin vapaanakin, mutta pihassa en ole Lordia vielä uskaltanut päästää vapaaksi, ettei se lähde vetelemään pitkin peltoja.

Tavalliseen juoksutukseen verrattuna olen pitänyt hevosta melko lähellä itseäni. Myös suunnanvaihdokset ja erityisesti vapaana oleminen vaatii hevoselta suurta keskittymiskykyä. Tällä harjoituskerralla treenaamiseen kuului nimenomaan suunnanvaihdokset, mutta myös laukka vaatii harjoittelua. Lordilla laukkaaminen menee aluksi helposti hyppelyksi ja pienellä ympyrällä laukka on pidettävä melko rauhallisena. Muutama askel sujuvaa laukkaa riittää tällä hetkellä ja pari hyvää pätkää saatiin tänään.

Pihalla harjoittelun jälkeen ihan hetken mielijohteesta aloin opettamaan Lordille kuolaimien ottoa itse. Minun on pitkään pitänyt opettaa se, mutta vasta nyt sain aikaiseksi! Lordi tajusi aika nopeasti homman juonen ja otti muutamaan kertaan kuolaimet jo suuhun omasta aloitteesta. Kunhan siitä tulee sujuvaa, on tarkoituksena opettaa sama Liisalle ja ehkä tehdä jonkinlainen video opetuksesta. Lordin kanssa materiaalia kuolainharjoitteluista ei tällä kertaa tullut.


Lordi sai hetken poseerata harjoitusten päätteeksi.Pitää varmaan alkaa pitää Lordin otsatukkaa letillä, kun eihän se raukka nää enää tuon pehkon alta mitään!

10 kommenttia:

 1. Harvoin tulee kommentoitua blogeihin mitään, mutta pakko sanoa että Lordi on kyllä ihan törkeen komee hevonen!

  VastaaPoista
 2. Mitä käytät namipalkkana? :) Lordi on upea!
  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useinmiten kauraa, sillä sitä on helppo antaa ja sulloa taskut täyteen :) Kiitos!

   Poista
 3. Ei voi kuin ihailla sun työtäsi hevostesi kanssa ❤ Upeita kuvia ja video, itseäni ainakin kiinnostaisi ns. opetusvideo niistä kuolainten otosta :)

  VastaaPoista
 4. Jestas miten kaunis heppa Lordi on ja toi teidän työskentely on jotain aivan ihanaa kateltavaa.

  VastaaPoista
 5. Kiinnostaisi nähdä video tuostanympyrälle opettamisesta! Miten hevonen pysyy ihmisn ympärillä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä ei ihan yhdessä eikä kahdessa päivässä saa opetettua, joten video on vähän hankalampi toteuttaa. Aluksi narun kanssa harjoittelun tulee olla sujuvaa, ennenkuin sen voi jättää pois. Kehonkielellä hevonen lähetetään ympyrälle, säädellään sen kokoa määrätään vauhti ja pyydetään hevonen takaisin keskelle. Käy ensiksi lukemassa tuolta "Miten opetan hevosiani?" -sivulta the circling gamen ohjeet niin pääset vähän hajulle siitä, miten ympyrätyöskentely onnistuu :)

   Poista