torstai 4. toukokuuta 2017

Työjuhta hommissa

Lehtien haravoiminen ja pihan siistiminen ei kuulosta mitenkään kovin inspiroivalta hommalta, mutta kun yhtälöön lisätään hevonen, niin jo muuttuu ääni kellossa. Kottikärryn kanssa lehtien ja muun moskan kuljettaminen tuntui vähintään loputtomalta urakalta, mutta sitten päässäni syttyi idea. Miksen laittaisi Lordia tekemään sitä typerintä hommaa, eli lehtikuormien kiikuttamista yhteen paikkaan? Koppakärryihin mahtuu tasan enemmän tavaraa, kuin pieniin ja kiikkeriin kottikärryihin, joten pakkohan se oli kokeilla - eikun Lordille valjaat niskaan ja menoksi.

Olen aina luullut, että Lordi on luonteeltaan vielä vähän varsamainen höslä, eikä malta pysyä pitkiä aikoja paikoillaan. Lehtien keruu koppakärryihin vaati pitkiä aikoja hevoselta pysymään liikkumatta ja ajattelin aluksi, että hommasta tuskin loppupeleissä tulisi mitään ja molemmilta menisi vaan hermo koko touhuun. Tarkemmin ajateltuna en kuitenkaan ollut koskaan harjoitellut Lordin kanssa paikoillaan oloa muuta kuin käytävällä kiinni ollessa, joten ei ihmekään, jos se on ollut vähän hösäle!

Ensimmäisenä lehtienkeruupäivänä meni jonkun aikaa totutteluun ja aika paljon sain ohjata Lordia, miten homman kuuluisi sujua. Loppujen lopuksi suorastaan yllätyin siitä, että kaikki sujui niinkin hyvin - hevonen pysyi koko ajan kärsivällisenä ja malttoi pysyä aika hyvin paikoillaan. Kesken reissun Lordi onnistui jostain maan syövereistä löytämään naulan ja missäs muuallakaan se oli, kuin suoraan hevosen kaviossa ties kuinka syvällä. Onneksi se ei kuitenkaan ollut kavioluun lähellä, joten otin naulan pois ja pidin kaviossa betadinehaudetta muutaman päivän ajan ehkäisemässä paiseen syntyä.

Talvikin ehti saapua uudestaan välissä, mutta nyt kun kelit ovat olleet taas hyviä ja lumi on sulanut pois, olen jatkanut Lordin kanssa lehtiurakkaa. Ja sitä lehteähän riittää, joten tekeminen ei ainakaan ihan heti lopu kesken. Hevoselta työjuhtana toimiminen sujuu jo kuin vanhalta tekijältä ja on hienoa, että siitä on ollut ihan oikeasti apua. Ei ihan jokainen kolmevuotias malttaisi toista tuntia keskittyä samalla tavalla!

Lordin harjapehko on alkanut kasvaa hurjaa vauhtia!


Matkalla viemään lehtiä kärryyn.


Lehtien kasauspaikalla Lordi sai aina hetken aikaa syödä samalla, kun minä mätin lehtikuorman kärryyn.

Lordi on muuttunut kevään aikana valtavasti aikuisemman näköiseksi ja sen kaula on tuntunut kaksinkertaistuvan!

Tässä vielä vertailukuvaksi vuosi sitten otettu kuva.

8 kommenttia:

 1. Ompa se kasvanut! Hieno!

  VastaaPoista
 2. On Lordi kyllä miehistynyt komeasti! Ja hienosti toimii työhommissa :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaapa mukavalta lehtien ajamiselta ja hirmu hienosti Lordi näyttää toimivan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se näin sata kertaa mukavampaa kuin ilman hevosta! Kiitos :)

   Poista
 4. On siitä tullu kyllä komia mies!

  VastaaPoista