maanantai 1. toukokuuta 2017

Valvontakameran testausta

Viime yönä laitoin malttamattomuuttani ensimmäisen kerran Liisan karsinaan yöksi videolähetyksen youtubeen päälle (lähetys oli yksityinen, joten siksi sitä ei kukaan muu vielä nähnyt). Tarkoitukseni oli testata, toimiiko kaikki niinkuin pitää ja ainakin näin yhden yön jälkeen olen tyytyväinen tulokseen. Videokuvan laatu ei ole mikään kehuttava, mutta lähetys pysyi koko yön päällä ja sitä pystyi seuraamaan niin tietokoneella kuin puhelimellakin.

Aivan kuten Lordin syntymää odottaessa, tiesin, että haluan tarjota myös Liisan varsotessa mahdollisuuden blogin lukijoille odottaa ja jännittää varsomista reaaliaikaisen videolähetyksen avulla. Suunnitellessani sitä, miten toteutan lähetykset, jouduin hieman miettimään, sillä minulla ei ole IP-valvontakameraa, vain tavallinen analoginen valvontakamera. Karsinan yläpuolelle kameran asennuksen sijaan nikkaroitiin teline tietokoneelle. Tietokoneen etukamera kuvaa lähetystä ja lähettää sitä suorana youtubeen kanavalleni kaikkien nähtäväksi silloin kun kuvaus on päällä. Suoran lähetyksen aikana katsojien on mahdollista kelata videota halutessaan myös taaksepäin ja lähettää pikaviestejä. Lähetyksen jälkeen video latautuu kanavalle ja se on katsottavissa jälkeenpäin, mikäli odotettu hetki menee sivu suun.

Vielä ei ole kiire aloittaa lähetysten tekoa, sillä Liisalla on vuorokausia vasta 293 täynnä. Normaali varsominen tapahtuu jossain 320-365 vuorokauden välissä, mutta luultavasti lähetykset alkaa joskus parin viikon päästä 310 vuorokauden tienoilla. Niitä on tarkoitus toteuttaa joka yö iltatallista aamutalliin aina varsomiseen asti - ja ehkä yö tai pari varsomisen jälkeenkin, jos kaikki sujuu hyvin.

Luulin, ettei tätä ikinä tapahdu, mutta Liisa on muuttunut viime päivien aikana paljon rauhallisemmaksi liikkumisen suhteen. Eräänä päivänä se oli jopa sitä mieltä, että kilometrin kävelylenkki selästäkäsin oli ihan mälsä juttu ja tamma olisi mielellään kääntynyt takaisin kotiin päin jo ensimmäisen mutkan jälkeen. Viime päivinä olen ratsain liikuttamisen sijaan vain talutellut sitä, joka on sopinut Liisan mielestä paljon paremmin päiväohjelmaan. Maha alkaakin olla jo niin iso, etten yhtään ihmettele vauhdin hidastumista!

Liisa vietti yönsä karsinassaan täysin tietämättä sitä, että sitä kytättiin silmä tarkkana!

Kesäkarvan vaihtuessa on ponin karvassa havaittavissa ympyräkuvioita, joita sanotaan "onnenpilkuiksi"


Maha alkaa olla aika iso!


4 kommenttia:

 1. Niin Kaunis on Liisa.Kiva päästä katsomaan lähetystä.

  VastaaPoista
 2. Apua mikä maha :D Innoissani täällä odotan, että pääsee livelähetyksiä katsomaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liisa kieltämättä alkaa olla aika valaan näköinen näin lopputiineydestä! Vielä ei ihan kehtaa lähetyksiä aloittaa, mutta etteköhän tässä parin viikon sisällä pääse te lukijatkin mukaan jännittämään varsomisen odottamista :)

   Poista