torstai 25. toukokuuta 2017

Varsominen lähenee

Liisan tiineys alkaa oikeasti lähetä loppuaan! Enää kolme vuorokautta aikaa normaaliaikaiseen tiineyteen, joten pikkuhiljaa valvontaa on tehostettava - Liisan ollessa ensikertalainen, ei voi mistään tietää, millaisilla merkeillä se varsoo. Useimmilla toki utareet kasvavat aivan täpötäysiksi ja nisän päihin ilmestyy vahatipat, mutta siihen ei voi sokeasti luottaa. En voisi antaa itselleni anteeksi sitä, että huonon valvomisen takia jokin menee pieleen, joten minä kerrytän mieluummin vuoden univelat.

Valvontalaitteistolleni tapahtui kuitenkin vähän kurjia juttuja. Olen aina seurannut puhelimesta Liisaa öisin tai vaihtoehtoisesti jakanut siitä netin tietokoneelle. Puhelimeni on kestänyt vessanpytyt ja kymmenet kerrat tallin lattialle putoamiset, mutta eilinen salireissu oli sille liikaa: onnistuin taitavasti pudottamaan sen päälle kahden ja puolen kilon painon. Näytöstä viis, mutta eniten osumaa otti puhelimen akku, joka ei ilmeisesti ihan hirveästi tapahtuneesta tykännyt. Tallissa on oma langaton reititin, joka ei kanna sisälle asti kunnolla, joten nyt ei ole mitään millä vahtia Liisaa. Halusi tai ei, nyt on siis lähdettävä puhelinkaupoille, jotta pääsee jatkamaan tamman kyttäämistä öisin kunnolla!

Kuntosalilla käyminen ei selvästikään ole kannattavaa.

Liisa alkaa olla aika kypsä isoon mahaansa. Se on vähentänyt heinän syöntiään yhä enemmän ja tuntuu, ettei iltaruuallekkaan ole enää ihan niin kiire. Myös takaosan lihakset ovat alkaneet löystymään ja häntää saa nostella melko vapaasti parin viikon takaiseen verrattuna. Nisät ovat jämähtäneet samaan tilaan jo pidemmäksi aikaa, mutta veikkaan, että kun ne tuosta lähtevät kasvuun, niin ei enää kauaa mene. Jos joku ei ole vielä Liisan varsakameraa seurannut niin vinkki vinkkinä, kohtapuoliin varmasti kannattaa alkaa sitä silmäilemään!

Eilen otetussa kuvassa 316vrk
Varsomisen selvästi lähentyessä olen laittanut Liisan hännän letille - tänään paketoin hännän pintelillä niin, ettei se varmasti ole tiellä!

Tämän yön varsavahti:

7 kommenttia:

 1. Jännät ajat teillä totisesti! Meillä tamma teki varsan itsekseen, vaikka minä niin odotin pääseväni näkemään varsomisen :D Vuorokausilla 337vrk, niin nätti neiti tuli :) Mistä orista Liisa olikaan kantavana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä äkkiä käy, että tamma varsoo juuri silloin kun sekunniksi kääntää silmänsä :D Olen katsellut teidän neidistä kuvia! Liisa on kantavana Fantasy Shamrockista.

   Poista
  2. No niinpä olikin! Mietin että oliko samasta kun meidän mutta ei ollutkaan :D

   Poista
 2. Täytyy kyllä yrittää seurailla varsavahtia, olis jännä nähdä varsominen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan ilmoitella, kun merkeistä päätellen alkaa lähetä! :) Harmi vaan, kun taas parina yönä on lähetykset temppuilleet, toivottavasti sitten varsomisen aikaan toimisi kunnolla!

   Poista
 3. Aika hienoja kuvia, ja blogi muutenkin on ihan mahtava!

  caroansku.blogspot.fi

  VastaaPoista