maanantai 5. kesäkuuta 2017

Liisan varsavahti 328vrk

Sanonko, että nyt alkaa hermot mennä! En tiedä, mitä ihmettä kone keksi yhtäkkiä, mutta se ei enää suostu avaamaan Lightroomia hyvällä, eikä pahalla. Mulla on iso kasa kuvia muokkaamatta, mutta milläs muokkaan, kun ei ohjelmat toimi... Tänään jälleen postausta koristaa suoraan kamerasta tuotuja raakakuvia, kun muuta ei nyt valitettavasti ole tarjota.

Liisa on alkanut kasvattaa utaretta tällä kertaa vauhdilla. Eilisen jälkeen ne ovat täyttyneet selvästi ja muuttuneet pinkeiksi. Myös nisien kohdalla on yhä vähemmän tyhjää tilaa, joten kauan tuskin menee enää siihen, että myös ne alkavat täyttyä. Siksi valvontatahtia on nyt kiristetty ja pyrin valvomaan tammaa mahdollisimman paljon. Jos niikseen tulee, niin utareissa ehtii tapahtua lyhyessäkin ajassa suuria muutoksia, joten on varauduttava myös siihen.

Tamma on olemukseltaan muuttunut enemmän seurankipeäksi. Se oli yksi päivä hyvin huomionhakuinen ja on sitä jälleen - erityisesti lautasia pitäisi rapsuttaa koko ajan. Karsinassa se tuntuu enemmän kävelevän ja vaihtaa useammin lepojalkaa, joten olo alkaa varmasti olla jo aika tukala. Nukkuminenkin näyttää välillä todella hankalalta, kun Liisa ähkii ja yrittää etsiä sopivaa asentoa ison mahansa kanssa. Ei voi muuta sanoa, kuin että on ihme, jos varsomiseen menee vielä kovin pitkän aikaa!

Molemmat hevoset joutuivat tänään pesulle - Liisan harja ei ehtinyt kunnolla kuivua, joten siksi se on myös yön auki.

Utareet 328vrk - ei varmasti mene enää kauaa!

10 kommenttia:

 1. Kylläpä menee jännäksi! Liisa näyttää välillä vaihtelevan painoa puolelta toiselle ja nostelee häntää, voivatko nämä olla merkkejä jonkinlaisista poltoista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, varsinkin tuo tuollainen pätkittäinen levottomuus: välillä Liisa ei oikein tiedä miten päin olla ja sitten taas hetken aikaa vaikuttaa ihan rauhalliselta.

   Poista
 2. Seuraatko Iida kameraa nyt? Hankaa melko raivolla, testaa hyvin karsinan kestävyyttä :D mutta mietin näin varsottamisesta tietämättömänä että kuuluuko tuo kaulan ja pään hinkkaaminen myös varsomisen lähestymiseen vai hankaako se nyt esim pesun takia noin lujasti? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo katsottiin Sonjan kanssa, että karsina hajoaa tätä menoa... :D Tuntuu, että tuo hinkkaaminen liittyy varmasti tukalaan oloon, kun välillä tuntuu ettei edes hankaa keskittyneesti, vaan pyörii päättömästi seinältä toiselle.

   Poista
 3. Voi raukka pallomaha, onneksi oli kamera kun jäi Liisa jumiin. Huhhuh mikä jännäri tästä tulee :s

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, nisänpäät olivat puoliksi täynnä äsken! Tuon piehtarointiepisodin jälkeen Liisa on vähän rauhoittunut, mutta silti tuntuu elo olevan vähän tukalaa..

   Poista
  2. Samaa katsoin että meno hieman rauhottui. Tuntui kyllä mulkaisevan sinua "kun nyt autoit ylös niin elä prkl ala kiusata, pois mahan alta nyt!" mutta edelleen tosiaan aika levoton, veikkaan että voi ihan vain odottaa pari tuntia jälleen että kokee että on rauhallista ja sitten taas voi olla raju meno :D pitäisi varmaan muuten laittaa nimimerkki kun tässä joka ilta kommenttia hakkaa :D

   Poista
  3. Näköjään Liisa rauhoittui loppuyöksi. Voi olla, että varsinkin nyt ensikertalaisena on levottomampi pidemmän aikaa, kun kaikki on uutta.

   Poista
 4. Mitä muuten Lillalle ja Lahjalle kuuluu nykyään, jos haluat kertoa? Ymmärrän jos et halua, ei haittaa yhtään ja ei tarvitse julkaista tätä kommenttia.

  VastaaPoista