lauantai 10. kesäkuuta 2017

Liisan varsavahti 333vrk

Otin Liisan nyt jo päivällä sisälle ainakin hetkeksi, sillä se kävi pihalla melko levottomaksi, eikä malttanut edes syödä (vaikka oli tuoretta ruohoa tarjolla!). Jos tilanne ei päivän aikana etene niin käytän ponia vielä illalla pihalla, mutta meno alkaa kieltämättä olla aika levotonta välillä... Pihalla on niin kuumakin, etten ihmettele, jos olo on käynyt tukalaksi.

61 kommenttia:

 1. Miltä utareet näytti sisälle ottaessa?

  VastaaPoista
 2. "voipi olla että varson tai voipi olla että en"

  Voi Liisa kansa vaatii toimintaa 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä näyttää että vähän olisi kipuja ja sitten taas hevonen rauhoittuu... :D No jospa yön aikana Liisa pääsisi vauhtiin!

   Poista
 3. Jännää! Joitakin kertoja on tullut Liisan yöllisiä touhuja katseltua, mukavaa varsakuumeen nostatusta... :) Peukut pystyssä täällä jännätään, tsempit teille molemmille!

  VastaaPoista
 4. Jos kaikki sujuu hyvin ja varsa syntyy ensi yönä niin olisiko mahdollista pitää liveä vielä sitä seuraava yö? :) olisi todella mielenkiintoista seurata varsan ja tamman eloa etenkin ensimmäisiä öitä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan tätä ideaa!! <3____<3

   Poista
  2. Joo on tarkoitus pitää 1-2 yötä varsan syntymän jälkeen vielä lähetystä päällä :)

   Poista
  3. Oi, mahtavaa kiitos! :) miten ulkoilu sujui ja onko edennyt ollenkaan? Olisi jo yö :D

   Poista
  4. Käytin Liisaa laitumella puolen tunnin ajan ja lopunaikaa oli tarhassa, hinkkasi siellä itseään tyytyväisenä omenapuuhun :D Samalta näyttää vieläkin, mutta maito on valkeampaa kuin aamulla :)

   Poista
 5. Meneekö varsa siis myyntiin? Olet varmaan maininnutkin mutta on mennyt vähän ohi. Ajattelitko astuttaa Liisan Lordilla jo tänä vuonna vai myöhemmin? Lordi on kyllä niin hieno! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsa menee Liisan kasvattajalle. Mahdollisesti kyllä :)

   Poista
  2. Miten ajattelit uskaltaa käyttää Lordia jalostukseen, kun sen täyssiskolla Lahjalla on niin paha kesäihottuma? Eikö pelota yhtään että Lordillekin puhkeaa tai että Lordi periyttää sitä? :)

   Poista
  3. Kesäihottuman periytymisestä ei ole varmaa tietoa. Lahjan (ja siis myös Lordin) vanhemmat ja kaikki tiedossa olevat sukulaiset ovat tiettävästi terveitä. Myöskään Lordilla ei ole mitään oireita, joten en näe syytä miksi Lordia ei voisi käyttää jalostukseen. Eri asia, jos suvussa kesäihottumaa esiintyisi selvästi periytyvästi tai jos Lordi alkaisi oireilla.

   Poista
 6. Miten mää veikkaan että tää menee vähintään seuraavaan yöhön vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan, että ei mene, sen verran paljon Liisa pyörii karsinassa. Voin toki olla väärässäkin :)

   Poista
  2. Siinä samassa taas virkosi kun kommentin laitoin :D nyt näyttää taas levottomalta. Hitsit että on vaikea nainen. Syö kauan ihan rauhassa kunnes yks kaks alkaa toi ravaaminen.

   Poista
  3. Jep, monena yönä on ollut vähän levoton, muttei ihan tässä mittakaavassa! Sais kyllä oikeasti varsoa tänä yönä, oon muuten ihan koomassa kohta :D

   Poista
  4. Hah ymmärrän tuskan :D
   Koko ajan odottaa että kävisi jo maassa hetken :D

   Poista
  5. Hikeä pukkaa pintaan ja puuskututtaa, taitaa varsoa nyt ;)

   Poista
  6. Hikeä pukkaa pintaan ja puuskututtaa, taitaa varsoa nyt ;)

   Poista
  7. Jep! Seuraan koko ajan silmä tarkkana. Viikon kun katsonut näitä taukoamatta niin tämä ei mene ohi! :D T:se sama jatkuva ano jolla pitäisi olla nimimerkki ja jonka veikkaus meni jo ajat sitten pieleen :D

   Poista
  8. Hikeä pukkaa pintaan ja puuskututtaa, taitaa varsoa nyt ;)

   Poista
 7. Aijai kun reppanaa sattuu :( Toivottavasti pian helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhea hätä oli Liisalla, että ihminen tule nyt jo auttamaan sieltä :D En oo ennen saanu semmosia vastaanottotervehdyksiä, kun sain eilen talliin tullessa..

   Poista
 8. Nyt taisi vedet äänestä päätellen mennä! Huh, tsemppiä kolmikolle!!

  VastaaPoista
 9. Jokohan kohta, näyttää lupaavalta! Jos ei tänä yönä varso, niin on ihme tyyppi :D

  VastaaPoista
 10. Varsa menee ihan mukkelismakkelis :D Onnittelut jo etukäteen!

  VastaaPoista
 11. siis voi elämä tuota tammaa, Liisa ei ikinä pärjäisi ilman rakasta Iidaa :D Huomasi miten haki katseellaan sinua jo ajat sitten levottomuuden aikana, se riemu kun tulit talliin, taas jumiin piehtaroidessa, ponnistaa heikommin kun ns vedät mukana "hoida sää mää vaan oon". Mikä luotto hevosella ihmiseensä<3 ihana ihana ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aikamoisen vastaanoton sain kun tulin talliin :D Yritin olla hiljaa, mutta olihan se vähän huvittavaakin kun Liisa vähän väliä kävi ovella katsomassa, että voisitko nyt tulla sieltä kun on ihan hirveä olo!! :D

   Poista
 12. Voi apua miten suloinen varsa! Onnea Iida, Liisa ja varsan kasvattaja! Hienon työn Iida teit Liisan kanssa.

  VastaaPoista
 13. Onnea, ehdin näkemään! 😍

  VastaaPoista
 14. Onnittelut :) rupesin tuossa n. 23.30 katsomaan ja varsa oli jo ulkona :)

  VastaaPoista
 15. Onneksi olkoon! Voi miten ihana varsa <3 Ja kiitos tuhannesti mahdollisuudesta päästä seuraamaan tapahtumaa livenä, oli ihan huikean hienoa! :)

  VastaaPoista
 16. Melko ehtiväinen varsa kun nyt jo pitää maassa makaavan emän yli hyppiä :D mahtava veijari

  VastaaPoista
 17. Kaunis varsa! Hyvin taisi sujua kaikki, onnea. :)

  VastaaPoista
 18. Mä tuun kurkkaan että mitäs Liisalle kuuluu ja siellä olikin yhden sijasta kaksi hevosta. Harmittaa kun missasin varsomisen. ): Mutta onnea teille. (: Pikkuinen on oikein hyvinvoivan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsominen on youtubessa nähtävissä jos lähetys jäi välistä :)

   Poista
 19. Kumpa se pian syntyis! Mun ylläpitohevonen putkautti eilen maailmaan orivarsan❤️

  VastaaPoista
 20. Koska tulee vauva postausta 😍 miten siellä on mennyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee tämän päivän aikana, ei huolta! Mä olen ollut vain niin umpiväsynyt valvomisesta, että en ole vielä jaksanut muokata kuvia, piti ottaa päivänokoset! :) Vauvaheppa on pihalla Liisan kanssa ja kaikki on tähän mennessä mennyt hyvin :)

   Poista
 21. Miksi ihmeessä tästä ei ollut erillistä ilmoitusta kuten lupasit. Postaus julkaistu 13.37 tai jotain ja varsa syntyi yhdentoista jälkeen yöllä, niin aika harva tätä varmaan seurasi koko sen ajan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähetys on ollut koko ajan päällä ja oletin, että ihmiset tajuavat lähetyksen jatkuvan yön yli (kuten yli 100 ihmistä näytti tajuavan katsojamäärän perusteella) kuten ennenkin, se vain alkoi jo aiemmin. Tein päivän aikana kuitenkin kaksi postausta, joissa ensimmäisessä kirjoitin suoraan, että ensi yönä kannattaa seurata :)

   Poista
  2. Oli meitä todellakin paljon seuraamassa kyllä näistä ymmärsi että kohta tapahtuu ja lisäksi kommenttien määrä yms kyllä kertoi paljon. Ei saa olla liian laiska, eiköhän iidalla ollut tarpeeksi tekemistä miutenkin. Kaikesta tarvitse vinkua!

   Poista
 22. Laitatko muuten nettiin vielä erikseen varsomisvideon? Viime yön lähetys ei näy kuin aamusta alkaen kun varsa onnellisesti jo syntynyt ja ketteränä kulkee menemään. Ei siis näy koko lähetys :)

  VastaaPoista