sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Lordin kuulumiset

Liisan varsomisen läheneminen on vienyt kaiken huomion Lordista, joten nyt on aika tehdä siitäkin yksi postaus - senkin elämässä on tapahtunut suuria muutoksia! Orin kanssa on nimittäin jatkettu ratsujuttuja muutamaan otteeseen ja siitä on tullut jo ihan kelpo ratsunalku. Kolmannella ratsastuskerralla menin sillä yksin maastoon ja myös laukkasin siellä: ihan joka hevosella ei olisi uskaltanut toteuttaa samaa!

Vaikka ratsastuskertoja on takana vasta melko vähän, olen Lordin kanssa opetellut jo väistöjen alkeita: se on oppinut ne ennestään jo maastakäsin. Muutenkin maastakäsintyöskentely on tuntunut edesauttavan ratsukoulutusta ja hevonen on saanut nopeasti jutun juonesta kiinni. Tällä hetkellä kaikki askellajit menevät kohtalaisesti, vaikka tietenkin niiden kehittämiseen vaaditaan vielä paljon toistoja.

Tähän mennessä olen muutamat ratsastuskerrat mennyt ilman kuvaajia ja materiaalia on vain videon muodossa. Ylioppilasjuhliini tuli kuitenkin myös kaverini Sonja, joka on muutamaan otteeseen blogissa esiintynyt: hän on meillä määrittelemättömän ajan ainakin siihen asti, että Liisa varsoo. Ratsastuskuvia Lordistakin on siis tiedossa ja kaikenlisäksi päivitetyllä kalustolla, sillä kameraperheeni saa pian jatkoa! Siitä kuitenkin sitten lisää, kun tämä uusi jäsen kotiutuu.

Lordi erään ratsastuskerran jälkeen.Hieno hevonen!

6 kommenttia:

 1. Mistä syistä päädyit opettamaan heti askellajit ja väistöjä? Aika kova tahti noin kesken olevan hevosen kanssa vaikka ne tuttuja juttuja maasta on niin tuon ikäisen kanssa ja noin vähän kertoja ihminen selässä, on jo pelkkä tasapaino haaste kun selässä on yks kaks ihminen. Hienohan tuo ponisi on mutta ihan lapsi vielä kropaltaan, hyvä ratsu tulee vielä kunhan kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En näe sille mitään estettä, miksei hevosen kanssa ei voisi käydä kaikkia askellajeja heti läpi, kunhan sille antaa mahdollisuuden mennä omaa reipasta tahtiaan. En ole opettanut väistöjä, vaan väistöjen alkeita: riittää, että hevonen tässä vaiheessa tajuaa, miten kuuluu reagoida väistättävään pohkeeseen. Helpottaa huomattavasti alusta lähtien ympyröiden ja kulmien ratsastamista. Tarkoitus on nyt aluksi mennä lyhyitä (15-20min) ratsastuskertoja, niin että perusasiat alkavat sujua ja sitten antaa hevoselle vähän pidempi tauko ja jatkaa syksyllä.

   Poista
  2. Kiitos hyvästä vastauksesta :) jokainen tuntee aina sen omansa parhaiten, itselle niin uusi tapa toimia että näyttää "hassulta" kun jo tuossa vaiheessa laukataan ja muuta. Toivottavasti teillä jatkuu suunta hyvänä tässäkin asiassa!

   Poista
 2. Tosi hienoja kuvia! Lordi menee myös tosi kivasti siihen nähden, että on nuori ja kokematon :)

  VastaaPoista
 3. Mitä ohjasapuja opetit ennen selkään nousua? Miten? Ohjasajamalla? :)

  VastaaPoista
 4. Kyllähän nyt yleensäkin kaikki askellajit opetetaan asap kun ratsastaja selässä. Ammattilaisilla; 1 kerta käytiä. 2. Kerta ravia liinassa. 3. Kerta käyti +ravi liinassa. 4. Kerta yleensä jo laukkaa liinassa. 5. Kerta irrallaa ravi ja ehkä jo laukkakin. Eli ihan normaali tahti ja hyvin menee! Hienoa työtä ja hyvä, että väistöt mukaan alusta asti

  VastaaPoista