lauantai 2. joulukuuta 2017

Tuhat ja yksi asiaa

Ihan huomaamatta syksy on hiipinyt kesän tilalle ja pimeys alkaa valloittaa illat. Viime kirjoituksen jälkeen on tapahtunut niin paljon, että en taas oikein tiedä, mistä aloittaa. Kirjoitustauko ei siis tosiaankaan ole tarkoittanut sitä, että mitään uutisia ei ole, vaan sitä, että sitä on ihan liikaa.

Jotta elämä ei käy turhan kiireettömäksi, aloitin monen vuoden tauon jälkeen ratsastustunneilla käynnin. Paikka on ollut todella siisti, mukava ja opetus on hyvää. Erityisesti olen tykännyt hyvistä hevosista, ne ovat oikeasti koulutettuja, eikä mitään takapihan vanhoja ja kipeitä ravurinraatoja. Tunneilta on saanut reilusti uutta motivaatiota ja ideoita myös omien hevosten ratsastukseen, joten näillä näkymin viikottaiset ratsastustunnit ovat jääneet pysyvästi kalenteriin.

Tällä hevosella en olekaan vielä mennyt kuin pari kertaa, mutta se oli ihan mukava tapaus esteillä.Ratsastustuntien lisäksi olen alkanut tsemppaamaan juoksuharrastuksen parissa ja jotta se oikeasti pysyy ohjelmistossa, menin ja tulostin vuoden mittaisen harjoitusohjelman jääkaapin oveen. Jos vuosi sujuu hyvin, ensi syksynä on tavoitteena juosta maratooni (42,2km) alle neljään tuntiin. Kerranhan sen Lyylin kanssa juoksin neljään ja puoleen tuntiin, mutta sen jälkeen kuntoni on laskenut jonkun verran. Hurja ajatella, että siitäkin on aikaa jo yli kaksi vuotta!

Olen oikeasti tumpannut elämäni vähän liian täyteen tekemistä, sillä näiden vanhojen harrastusten uudelleen herättämisen lisäksi aloitin elokuussa koulunkäynnin ja valmistun toivon mukaan parin vuoden päästä talonrakentajaksi. Eikä siinä vielä kaikki, keksin tunkea nokkani mukaan yrittäjyyden ihmeelliseen maailmaan ja pyöritän vuoden verran yritystä nimeltä Mustaa valkoisella NY. Tarkoituksenani on tehdä ja myydä erinäisiä sisustusjuttuja, mutta isoin juttu on tarkoitus tehdä keppihevosmyynnistä. Olen lapsena harrastanut keppihevosia ja edelleen käsitöiden parissa näprääminen on sen verran mukavaa, että teen niitä mielelläni. Muutaman olen ehtinyt niitä jo myymään ja tilauksia on jonossa muutama kappale, joten jos joku haluaa omansa, niin kannattaa olla nopea, ennenkuin tilausjono on ihan täyteen tumpattu. Tilasin juuri ulkomailta 14 metriä velboaa kangasvarastojen ehtyessä, joten piakkoin kangasvalikoimat päivittyy myös tänne blogin puolelle. Kuvia ja tietoja keppihevosista löytää tuolta ylhäältä "Keppihevosmyynti"- linkistä.


Liisa römppämahansa kera.


Syyslomallani (joka oli aikoja sitten) Sonja tuli pitkästä aikaa vierailemaan tänne. Silloin varsaa ei oltu vielä vieroitettu ja nyt kun kuvista katsoo, niin Liisalla näyttää olevan kauhea römppämaha! Nyt kun Liisaa on alettu pikkaisen liikuttamaan, se on jo hetkessä alkanut näyttää vähän paremmalta.

Pikku-Ukkeli matkaa pian omaan kotiinsa


Jossain vaiheessa ehti tulla vähän luntakin, mutta se suli heti pois ja sen jälkeen on vain satanut vettä. Hevosten tarhat ovat yhtä kuraliejua, eikä pellollekaan voi mennä ratsastamaan. Tallin päätyyn on nyt aloitettu tekemään ratsastuskenttää ja samalla on tarkoitus laittaa myös pieni osa tarhojen pohjista hiekalle, muttei näiden kurakelien takia ole oikein sekään projekti edistynyt. Kunhan tulisi pakkanen, niin ei tarvitsisi repiä hiuksia päästä ainaisen hevosten kuraisuuden ja jalkojen pesun takia.

Mitä teidän syksyyn (tai talveen...) kuuluu?

11 kommenttia:

 1. Mukava kuulla taas kuulumisia pitkästä aikaa! Ihanaa myös löytää muitakin joilla on samoja tavoitteita juoksemisen kanssa, sillä itselläni on tuo sama ensi syksynä maratoni neljään tuntiin. Mainitsit, että olit juossut joskus maratonin koirasi kanssa, eikö se ole koiralle liian raskasta? Olen vain utelias, koska itsellänikin on koira, joka kyllä tykkää juosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos koiralla on pohjakuntoa, se jaksaa juosta 42km ihan heittämällä, varsinkin sellaista lyllerrysvauhtia, mitä ihminen pääsee (vertauksena esim. metsästyskoirat, juoksevat vaikeassa maastossa lujempaa ja varmasti paljon enemmän kuin yhden maratoonin). Tietenkin ihan mikä tahansa sylikoira ei jaksa, eikä mikään koira, jos se on sohvalla maannut koko elämänsä, mutta liikunnallinen paljon liikkuva koira jaksaa kyllä. Juomatauot on kuitenkin tärkeitä, pysähdyin maratoonin aikana muutamaan otteeseen juottamaan Lyyliä. Mulla oli semmoset 3 litraa juomista mukana yhteensä meille ja matkalla oli myös yksi isompi puro :)

   Minnepäin olet menossa maratooniin ensi syksynä, vai juoksetko ihan kotona?

   Poista
  2. Tampereelle ajattelin mennä juoksemaan :)

   Poista
 2. Ihanaa, että kirjoitat taas! Ehdin jo pelästyä, että tämäkin bogi hiljalleen kaikessa hiljaisuudessaan hiipuu pois.
  Lordi näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Mites se eläinlääkikseen meno..? :D Entä mitä hevosille kuuluu? Kiva kuulla teistä pitkästä aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkishaaveet kuoppasin jo lukion ykkösellä tai kakkosella, kun totesin ettei mun fysiikkapää tule koskaan riittämään eläinlääkikseen pääsyyn. Mulla ei ole tarpeeksi taitoa eikä aikaa päästäkseni sinne. Poliisikouluun hain keväällä raksan lisäksi ja pääsin toiseen vaiheeseen asti, mutta kun sinnekään ei ovet auenneet, niin menin raksalle. Aika näyttää mihin tästä jatkan :) Hepoille ei kuulu mitenkään erityistä, ovat nyt olleet pari viikkoa eri tarhoissa varsan vieroituksen takia, mutta jahka se lähtee niin pääsevät taas samaan.

   Poista
  2. Onko Lordi vielä ori? Onko tarkoitus tehdä Liisalle uusi varsa, kun olet samaan laittamassa? :) Vai onko Liisa steriloitu :D

   Poista
  3. On ori ja ovat nyt tarhanneet kesästä lähtien samassa. Katso edellinen postaus, Liisa on viidennellä kuulla kantavana Lordista :) En tiedä vielä, ruunaanko Lordin joskua, saa nähdä.

   Poista
  4. Aivan! En huomannutkaan edellistä. :)

   Poista
 4. Vitsit tätä kuulumispostausta on odotettu kuin kuuta nousevaa! Tosi kiva kuulla ja nähdä pitkästä aikaa kirjavien kuulumisia. Eihän seuraavaan postaukseen kulu yhtä pitkä aika kuin viimeksi? Pliis :D

  VastaaPoista
 5. Kiva kuulla teistäkin! Onko orivarsalla nimeä, saitko päättää? :)

  VastaaPoista