sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Liisa-live päällä!

Sain heppojen laidunaidan koottua vihdoin kokonaan kasaan ja hevoset pääsivät sinne muutama päivä sitten maistelemaan vihreää. Liisa otti reissun melko rauhallisesti ison mahansa kanssa, mutta Lordi järjesti sen sijaan aikamoiset rallit. Jospa pian hevoset saisi laitumelle ihan kokopäiväisesti, vielä tarvitsee jonkun aikaa odotella.

Liisalla on tänään 320 vuorokautta tiineyttä takana, eli normaalin tiineyden rajapyykki on tavoitettu. Hevosethan varsovat yleensä 320-360 tiineysvuorokauden välissä, viime vuonna Liisa teki orivarsan vuorokausilla 332. Tiineyden kesto on yleensä melko samanlainen, jos tamma varsoo useamman varsan, orivarsoilla on kuitenkin tapana varsoa muutamia päiviä myöhemmin, kuin tammavarsoilla. Mitään ei kuitenkaan voi sanoa varmaksi, varsomisen ajankohdasta kun ei koskaan voi olla täysin varma.

Vielä ei näytä siltä, että Liisa varsoisi ihan parin päivän sisään. Utareet ovat aamuisin hyvinkin täynnä, mutta päivän aikana turvotus laskee melkoisesti. Viime vuonna Liisa teki selvät vahatipat ennen varsomista ja oli myös tuskaisen oloinen koko päivän. Toivottavasti yhtä selkeillä merkeillä mennään tänäkin vuonna!

Liisa-liveä pääsee jokainen halukas seuraamaan iltaisin ja öisin. Livelähetys on päällä yleensä iltaseitsemästä aamuseitsemään, eli sen ajan, mitä hevonen opn karsinassa. Toki varsomisen lähestyessä tamma saattaa olla karsinassa muulloinkin, jos näyttää siltä, että se jakaantuu ihan minä hetkenä hyvänsä. Livelähetyksen löytää osoitteesta https://www.youtube.com/user/IdaRajala/live aina kun se on päällä. Tervemenoa katsomaan!
Lordi ottaa ilon irti laitumesta!5 kommenttia:

 1. Jääkö varsa näiden kahden seuraan vai muuttaako muualle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsa on mitä luultavammin tulossa myyntiin 😊

   Poista
 2. Oi vihdoin! Täällä yksi vakkariseuraaja :) veikkaan että tulee aika valkea tamma, mustaa lähinnä vain päässä ja pyllyllä. Lordin virallinen nimi tuli minun ehdotuksesta joten mielenkiinnolla seuraan myös tämän tulevan varsan nimeä :D

  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kiitos enää yhtä valkeaa tapausta :D Ei vaan, eipä sillä värillä ole niinkään väliä, kunhan kaikki menee hyvin ja syntyy terve varsa. Orivarsalle mulla on pikkaisen ollut jo nimi mielessä, mutta saa nähdä, tamma sieltä kumminkin tulee.

   Poista
 3. Mitä viime vuoden varsalle kuuluu? Hän oli niin kaunis tapaus, että olisi kiva nähdä myös kuvia :)

  VastaaPoista