maanantai 14. toukokuuta 2018

Tiineys lähenee loppuaan

Blogin puolella on ollut kovin hiljaista, mutta hengissä ollaan!

Liisan tiineys alkaa lähentyä loppuaan ja sillä on tänään 307vrk täynnä. Varsominen voi tapahtua jo parin viikon päästä! Liisan maha on jo aikamoinen ilmapallo ja selkeästi sillä on tässä helteessä jo vähän tukala olla. Tuttuun tapaan hiljaiselosta huolimatta varsakamera pyörii tänäkin vuonna normaalisti, eli pääsette seurailemaan ponin yöllisiä puuhailuja, kunhan alan ottaa sen öiksi karsinaan. 

Viime kirjoituksen jälkeen on tapahtunut paljon. Ensinnäkin onnistuin tiputtamaan kamerani ja runko hajosi aivan täysin. Päädyin ostamaan Canonin 6D:n tilalle sen päivitetyn version Canon EOS 6D mark ii:sen. Se ja 70-200mm f2.8 putki on mitä mainioin yhdistelmä, mutta tietokoneeni hidas hiipuminen on laskenut kuvanmuokkausmotivaatiot ihan nolliin (mulla on esim. hiihtolomalta kasa kuvia muokkaamatta). Siksi tämänkin postauksen kuvat ovat täysin muokkaamattomia. Toivon kovasti, että tässä koneessa henki pihisisi sen verran, että ehdin ostaa jossain vaiheessa uuden koneen vanhan tilalle. Se ei kuitenkaan ole ihan ensimmäiseksi hankintalistalla.

Kevät toi tullessaan tutun aitarumban, vaikka sanoin viime vuonna, että en aitatolppia varmasti hakkaa yhtäkään maahan. Aitoja on vähän muuteltu, sillä pihaan on valmistumassa ratsastuskenttä. Ne tosin alkoivat olla muutenkin ihan hirveässä kunnossa, kun toinen sankareistani on koko talven harrastanut aitojen läpi tunkemista: aluksi vain sähkölangoista, joissa ei kulkenut virta ja nykyään jo lauta-aidoistakin. Nyt rakennan semmoiset aidat, että mokoma poni ei saa varmasti edes päätänsä mistään välistä ja ostan kilometrin talvilankaa, sekä semmoisen paimenen, että varmasti tulee kunnon tälli. Lordin mielestä olisi paljon kivempi seikkailla ulkomaailmassa heti, kun oma tarha-alue on tutkittu, oli se sitten kuinka iso tahansa. Liisa sen sijaan ei vaivaudu lähtemään mihinkään, vaikka yksi tuholainen olisi kaatanut pitkän rivin tolppia mennessään.

Aikooko joku seurata varsakameraa tänä vuonna?Kevään ensimmäinen pesu tehty ja talven pölyt karistettu!


5 kommenttia:

 1. Mä niin katson varsomisliveä!😍😍😍😍 Ellen sitten nukahda niin kuin joka hitsin vuosi... 😅😅😅😆😆😆

  VastaaPoista
 2. Mä kanssa aatelin katsoa varsa livenä :)  VastaaPoista
 3. Mä kanssa aatelin katsoa varsa livenä :)  VastaaPoista
 4. Jes varsavahti! Täytyy kyllä ehdottomasti taas katsoa! Viime kesänä jännättiin kaverini kanssa leiriläisiä vahtiessa että milloin se teidän varsa syntyy, ja päästiin onneksi näkemään syntymäkin!

  VastaaPoista
 5. Aivan varmasti katson, viimeksi missasin H-hetken, jospa parempi onni tällä kertaa.
  Kiva muuten kun palasit blogin äärelle.

  VastaaPoista