The circling game

5. The circling game
The circling game on peli, jossa helposti selviää ainakin hevosen ollessa vapaana, haluaako hevonen olla ja "leikkiä" kanssasi. Leikki saattaa kuulostaa hyvin monimutkaiselta, mutta kun kehittyy parellissa, yllättyy, että tämäkin voi sujua ihan hyvin! Itse ainakin pidin tätä joskus mahdottomuutena leikkiä vapaana, mutta pikkuhiljaa sekin on alkanut sujumaan (vaikkakin vasta käynnissä).

Circling gameen tarvitset osaa aikaisemmista leikeistä, joten älä lähde harjoittelemaan tätä, ennenkuin aikaisemmat leikit sujuu! Aluksi hevonen on tarkoitus peruuttaa pois luotasi (yoyo gamen menetelmällä). Kun hevonen on peruuttanut tarpeeksi, lähetät sen ympyrälle käyttämällä driving gamen menetelmää (käännätät hevosen etuosaa). Toimi näin:

Käännä aluksi ylävartaloasi ja näytä kädellä, mihin suuntaan haluat hevosen menevän. Ei reaktiota = nosta porkkanakeppiä (tai esim. pitkää ajopiiskaa tms.). Sen jälkeen ala heiluttamaan porkkanakeppiä/ raippaa ja viimeiseksi kosketa hevosta porkkanakepillä/ raipalla.

Kun hevonen lähtee ympyrälle, olit sitten joutunut mihin vaiheeseen asti tahansa menemään jää aivan neutraaliksi. Ole rento, älä aiheuta painetta hevoselle (älä siis esim. seuraa sitä katseellasi tai  pyöri itse mukana). Riippuu hevosesta, kuinka pitkään se kävelee, ennenkuin haluaa tulla takaisin keskelle luoksesi. Kuuntele ja katso hevostasi, jos se näyttäisi haluavan palata heti luoksesi, pyydä se aluksi kävelemään vaikka puoli kierrosta. Jos hevonen kävelee kävelemistään, anna sen kävellä muutama kierros, ennenkuin pyydät sen takaisin.

Se on ainoastaan positiivinen ja tavoiteltu asia, kun hevonen haluaa luoksesi. Älä hermostu hevoselle, jos se tulee suunniteltua aikaisemmin keskelle. Pyydä se vain uudestaan ympyrälle. Circling game ei ole lähelläkään juoksutusta, se opettaa hevosen pitämään vastuun, pitämään valitun askellajin ja katsoa eteensä. Leikkiä voi leikkiä kaikissa askellajeissa.

Silloin kun haluat hevosen takaisin luoksesi, käännä hevosen takaosaa driving gamen avulla (käytä apunasi ensimmäisillä kerroilla vaikka köyttä, jota heilautat) ja siirry "puolikyykkyyn", jotta hevonen tulisi sinun luo.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti