sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Lordin näyttelyreissu

Perjantai oli Lordille suuri päivä, sillä sen kanssa käytiin The Irish Cob Society Finland ry:n järjestämissä näyttelyissä hakemassa jalostusluvat kuntoon. Odotuksena ja toiveena oli tietenkin hyvät pisteet ja 1.premium.

Näyttelyihin valmistautuminen aloitettiin edellisenä iltana perusteellisella pesulla ja puunauksella. Jouhikuontalo sai myös ison kerroksen kiillotusainetta niskaansa ja vuolin Lordin kaviot, jotta ne olisivat mahdollisimman siistit. Kylässä ollut Sonja pesi näyttelyriimun ja -suitset valmiiksi seuraavaa päivää varten.

Seuraavana päivänä matkaan lähdettiin hyvissä ajoin ja oltiin perillä tunti ennen kehään viemistä. Lordi ihme kyllä malttoi olla ihan rauhassa kopissa paikoillaan, mutta ei olisi pitänyt vielä mennä kehumaan sitä. Hieman ennen omaa vuoroa otin hevosen pihalle ja Sonja harjasi vielä jouhet ojennukseen, kunnes oli tarkoitus lähteä käppäilemään kentälle päin. Mitään käppäilyä meidän meno ei kylläkään ollut, sillä Lordi oli sitä mieltä, että hän ei pysy sekuntiakaan paikoillaan. Monet uudet hevoset ja viimeistäänkin ohi menevä toinen ori sai Lordin pasmat ihan sekaisin ja kentälle mentiin aikamoisen taistelun kera siitä, kumpi vie ja minne. Hiki oli päässä jo ennenkuin sain hevosen kehään.

Lordin mielenkiinto meinasi olla koko ajan ympäröivässä maailmassa, mutta sain sen esitettyä ihan siedettävästi. Ravaaminen meni vähän taiteiluksi, mutta ihme kyllä Lordi sai siitäkin 8,5 pistettä. Matka takaisin koppiin oli vähintään samanlaista taiteilua, eikä hevonen olisi enää malttanut rauhoittua sielläkään. Loppujen lopuksi Lordille nousi uusi tilanne niin paljon hattuun, että se vatiaivo päätti hypätä trailerin etupuomin päälle. Olisin mielelläni mennyt seuraamaan muiden hevosten esittämistä, mutta koska Lordin mielestä alkoi olla ihan mälsää seistä vain paikoillaan, en yksinkertaisesti voinut. Tiedä sitä, mihinkä kuntoon se olisi kopin laittanut sillä välin.

Kotiin päästessä oltiin taas ihan kilttiä poikaa, joku totaalisekoaminen meinasi iskeä Lordille uusien hevosten ja uuden paikan keskellä.. Tuolla se taas tarhassa vetää heinää napaan silmät ummessa, vaikka vieressä Liisa koittaa varsakiimoissaan kovasti vietellä Lordia. Olisi kyllä saanut mun puolesta vetää samalla asenteella näyttelypaikallakin. Mutta niin se on, pojat on poikia...

Vaikka hiki tuli ja Lordi esitteli kaikki mahdolliset huonoimmat käytöstapansa, sai se silti toivomani 1.premiumin 145 pisteellä. Täytyy sanoa, että hieman jopa yllätyin, omaa hevosta kun katsoo aina vähän liian kriittisin silmin. Se on kyllä totta, että hyvin on Lordi saanut reilun puolen vuoden aikana aikuismaisuutta ja näyttävyyttä ulkonäöllisesti, eikä tukkakaan enää mikään ihan liru ole. Hieno suoritus kolmevuotiaalta, ei voi muuta sanoa! 

Kotoa lähtiessä hevonen oli vielä suorastaan seesteisen rauhallinen.

Mutta näyttelypaikalla koko hevosen olemus muuttui aivan täysin!

Kumpikohan tässä vie?


Hetken jopa paikoillaan!

Vaikka mielenkiinto oli kyllä ihan kaikessa muussa kuin narunpäässä roikkuvassa kaksijalkaisessa.

Ja taas pohditaan sitä, että kumpi tässä nyt taas sen suunnan päättikään..

Tukka hyvin, kaikki hyvin!

Hieno se on!


Lordin arvostelu.

17 kommenttia:

 1. Voin niin samaistua tähän. Vein kanssa keväällä kotona niin lutusta oria näyttelyyn, ja kahden ihmisen voimin talutettiin pientä oripoikaa näyttelypaikalla kun ei keskittyminen riittänyt ihmisiin sitten yhtään :D Mä tosin sain hylyt molemmille tupsujaloille, että näyttelymme oli siltä osin siinä :) Onnittelut Lordille hienoista pisteistä :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut hyvästä arvostelusta!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut näyttelymenestyksestä!

  VastaaPoista
 4. On se komea! Onnea tuloksesta, jokos Lordille on tammoja tulossa tänä kesänä? :)

  VastaaPoista
 5. On se vaan niin komea! Onnea hyvästä tuloksesta!

  VastaaPoista
 6. Hieno lordi onnea paljon! :) joko varsalla on lempinimi?

  VastaaPoista
 7. Milloin tulee postausta, vauvahepasta ja muutoin kuulumisia? :)

  VastaaPoista
 8. Mites teillä varsaelämä on lähtenyt käyntiin? Toivottavasti kaikki on hyvin, kun ei ole hetkeen kuulumisia kuulunut!

  VastaaPoista
 9. Mitä teille kuuluu ja varsakuvia kaivataan? :)

  VastaaPoista
 10. Mitä teille kuuluu? 😊

  VastaaPoista
 11. Mitä teille kuuluu?

  VastaaPoista
 12. Mikset postaa tai vastaa kommentteihin? Toivottavasti siellä kaikki hyvin? :)

  VastaaPoista
 13. Mitäs varsalle kuuluu? Ihania hevosia sulla!

  VastaaPoista
 14. Huhuu? Onko jotain tapahtunut?

  VastaaPoista
 15. Miksi ei ole tullut uusia postauksia pitkään aikaan? :(

  VastaaPoista
 16. Milloin taas uusia postauksia? Long time no see

  VastaaPoista