sunnuntai 24. huhtikuuta 2022

Ihan huomaamatta hiihtolomaviikko lähenee jo loppuaan! Viikon ajalta kuvamateriaalia ja kerrottavaa löytyy reilusti, sillä jälleen kerran ystäväni Sonja matkasi tänne meille korpeen muutamaksi päiväksi. Viikkoon mahtui monenlaista: Lordin ja Liisan liikutusta, jauhontäyteinen kuvausreissu, ratsastustunteja ja minun osaltani myöskin kouluratsastusvalmennus Lordin kanssa. Ennenkuin mennään tarkemmin loman kulkuun, lupasin viimeisimmässä postauksessa sitä ennen kertoa Liisan kuulumisia.

Liisan tiineys alkaa olla jo melko pitkällä. Juuri laskin, että sillä alkaa olla noin sata päivää jäljellä edellisen tiineyden vuorokausien mukaan. Maha on kasvanut reilusti enemmän kuin ensimmäisessä tiineydessä ja tammassa on huomattavissa jälleen tuttua lopputiineyden hempeilyä. Se nauttii auringosta ja rapsutuksista, sekä tulee hyvin mielellään halittavaksi ja pusuteltavaksi.

Tamman liikutusta on tähän asti jatkettu säännöllisenä, joskin pikkuhiljaa himmaten ja tuntien kestoa lyhentäen. Liisa onkin parantunut todella paljon ratsastettavuudeltaan ja se alkaa olla melko mukava. Syksyllä se oli vielä todella jäykkä ja rautakankimainen, sekä mielellään vain sipsutti kovaa vauhtia eteenpäin. Sellainen tietty rentous alkaa löytymään ja hevonen on kaikinpuolin mukavampi ratsastaa. Toki pitkän tauon jälkeen menee jonkin aikaa, ennenkuin hevosen saa kulkemaan ilman, että tyyppi katsoo yläkautta silmiin ja tikittää menemään. Siinä mielessä näen Liisassa samanlaisia piirteitä kuin Lillassa, että ne molemmat ovat olleet samankaltaisia ratsastaa. Neuvottelemalla ja kehuen (vaikka meno näyttäysi kuinka kamalalta) alkaa yhteinen sävel pikkuhiljaa löytyä, mutta käskemällä ja kieltäen mennään entistä lujempaa.

Olen kokeillut ratsastuksen saralla Liisan kanssa myös jotain ihan uutta, nimittäin kaulanarua. Liisa tajusi homman idean nopeasti ja pystyn sillä menemään kentällä jo suhtkoht helposti kaikissa askellajeissa minne haluan. Tokikaan pelkän painoavut eivät vielä riitä ja kaulanarua tarvitaan avittamaan hevosta löytämään oikea suunta, mutta siitä huolimatta olin ehkä jopa hieman yllättynyt, kuinka nopeasti Liisa oppi asian perusteet. Kaulanarukuvia saatte jossain vaiheessa, mutta nyt ensin vanhemman kuvamateriaalin pariin kentällä ratsastelusta:Kuinka moni on kaivannut mahakuvia? No, niitäkin saatte nyt, nimittäin viikolla tuli otettua ihan varta vasten kuvia kasvavasta mahasta. Vuorokausia näissä on hieman alle 230.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti